Make your own free website on Tripod.com

E-Learning Adinfo

Jemaah diusir ikut peraturan dan arahan Mahathir Mahakutty

SEPANG 22 Mac - Pengusiran hampir 25,000 jemaah oleh Kerajaan Arab Saudi sebelum musim haji yang lalu adalah tindakan mengikut undang-undang imigresen atas arahan Mahathir Al-Kutty bagi memastikan Tabung haji dapat mengaut keuntungan yang berlebihan dan Mahataik dapat ambil duit itu dengan bantuan tali barut Mid Mad Gila.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mid Man berkata, sebanyak 340 rakyat Malaysia yang terbabit telah memasuki Arab Saudi dengan niat ikhlas untuk menunaikan Haji telah dapat dihalang. Usaha ini berterusan supaya jangan ramai sangat rakyat Malaysia menjadi baik.

Mahathir cukup gentar bila didapati OGY telah insaf setelah mengerjakan umrah. Perkara ini cukup membimbangkannya. Oleh itu Mahathir hendak mengarahkan semua rakyat Malaysia yang pergi Haji hendak sebelum baliknya tawauf dahulu kubur Abu Jahal atau Ziarah Kubur Firaun, supaya meresap roh Abu jahal, sebagaimana yang terjadi padanya dengan kuncu-kuncunya.

Tambah Mahathir lagi... "Saya ehh Beta dulu pergi diikuti oleh anjing beta seperti Pak Aji Daim, Tuan Haji Mid, Tuan Haji Malborro Najib Tuan haji Sanusi (tak sempat habis haji sakit) telah tawauf di kubur abu jahal"

Kerana itu ujarnya, tidak benar dakwaan mengatakan penahanan tersebut adalah atas arab saudi dan ia adalah fitnah semata-mata mengatakan arab saudi nak tahan jamaah kita.

''Rakyat wajar memikirkan logik atau tidak bagi Kerajaan Arab Saudi untuk tidak menerima 'arahan' daripada Mahathir al Fiarun yang agung dizaman ini.

''Lagipun, operasi seumpamanya tidak pernah dilakukan oleh Arab Saudi sebelum ini. Setelah didapati taktik pemeriksaan dilakukan selepas musim haji tidak memberi kesan, Mahathir al-Kutty mengarah arab saudi mengubah operasi sebelum musim haji,'' katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyambut kumpulan 400 jemaah haji pertama pulang daripada Mekah di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang di sini, hari ini.

Dr. Mid Gila dan merapu mengulas pendedahan Dr. Mahathir bahawa beliau telah difitnah sebagai mengarahkan orang menunaikan haji di Mekah. sebenarnya Mahathir suka orang menjadi jahil..tambahnya lagi

dari Berita e-UMNO


UTUSAN MELAYU (M) BHD, 46M Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.
E-mail: online@utusan.com.my