Make your own free website on Tripod.com

E-Learning Adinfo

Internet: Pembangkang akan dihalang dan dikacau oleh tali barut PM

MENTAKAB 23 Mac - Datuk Seri Abdullah Ahmad Babiwi berkata, kerajaan akan menghalang parti-parti pembangkang menggunakan Internet ketika berkempen dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Sanggang.

Timbalan Perdana Menteri menegaskan, kerajaan mengambil sikap tertutup dan tidak akan memberi kebebasan kepada pihak terbabit menggunakan cara itu untuk berkempen.

Beliau mengingatkan pembangkang supaya tahu menghargai kebebasan yang diberikan iaitu kebebsan seks dan minum minuman memabukkan.

''Kita tidak menghalang apa yang mereka hendak lakukan hubungan seks bebas, lihat bagaimana kita biarkan Rahim tamby Kecik memperkosa anak-anak gadis,'' ujarnya.

Abdullah yang kini menjalankan tugas-tugas "Barua" PM berkata demikian kepada pemberita selepas majlis ceramah di Desa Murni, Kerdau dan Bukit Tingkat, dekat sini yang tidak orang hadir, malam tadi.

Turut hadir pada majlis itu ialah Menteri Besar SAMSENG, Datuk Seri Adnan Puki; Setiausaha Agung UMNO, Tan Sri Khalil kaki bodek dan calon BN bagi pilihan raya kecil DUN Sanggang, Redzwan Harun Ustaz "Celup".

Abdullah berkata, kebebasan hubungan seks yang diberikan itu membuktikan bahawa kerajaan sentiasa bersikap anti Islam dan tidak akan menjalankan undang-undang Islam.

Menurutnya, cara yang mereka lakukan hubungan seks sambil boleh berkempen dengan meluas tanpa sekatan atau gangguan daripada kerajaan, adalah bukti jelas kebebasan yang diberikan oleh kerajaan adalah anti Islam.

''Bagi kerajaan, kita akan menjawab segala tuduhan (yang dibuat oleh pembangkang) yang mengatakan kita Nak Islam sebenarnya tidak, semua itu unsur tuduhan,'' katanya.

Menurut beliau, rakyat di negara ini perlu berfikir dengan rasional dan dengan sebab itu kerajaan mengambil pendekatan untuk memberi kebebasan hubungan seks ini.

dari Berita e-UMNO


UTUSAN MELAYU (M) BHD, 46M Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.
E-mail: online@utusan.com.my