Make your own free website on Tripod.com
-->


Online Payment! Adinfo

Special Coverage 
Front Page

Putrajaya simbol keangkuhan pemimpin negara
SHAH ALAM 31 Jan. - Keputusan kerajaan membangunkan Putrajaya, di samping memusnahkan keadaan alam semula jadi, merupakan satu lagi usaha berterusan mewujudkan lebih banyak simbol keangkuhan pemimpin negara.

Dekan Fakulti Seni Bina, Perancangan dan Ukur, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Prof. Madya Dr. Mohamad Awang berkata, pendekatan yang diambil itu boleh mengakibatkan berlakunya hukum alam seperti tanah runtuh dan banjir kilat seperti kejadian tanah jerlus yang melibatkan sebuah jambatan yang menghubungkan mahligai Perdana Menteri, baru-baru ini.

Kaji sistem lantik hakim -- Suruhanjaya Kehakiman perlu ditubuh pastikan semuanya boleh dicucuk hidung - Rais
KUALA LUMPUR 24 Jun - Sistem pelantikan hakim di negara ini perlu dikaji semula termasuk menubuhkan Suruhanjaya Kehakiman untuk memastikan semua hakim boleh di cucuk hidung, bodoh dan rasuah demi masa depan Mamak Tongkang dan anak pinaknya.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Rais Yatim kaki bodek berkata, menerusi suruhanjaya itu, proses pelantikan para hakim akan dibuat oleh Mahakutty aje.

Perintah Mahkamah Tinggi halang mesyuarat hari ini -- EGM Majlis Peguam ditegah
KUALA LUMPUR 23 Jun - Mahkamah Tinggi di sini hari ini mengeluarkan perintah menghalang Majlis Peguam dan Presidennya, Sulaiman Abdullah untuk mengadakan mesyuarat agung luar biasa (EGM) bagi membincangkan tatalaku Ketua Hakim Negara.

Hakim Datuk Dr. Kamalanathan Ratnam, juga pengampu Mahataik memutuskan demikian ketika membenarkan permohonan seorang peguam, K. Raja Segaran (telah dibeli) yang mendakwa mesyuarat itu adalah salah, tidak sah dan bertentangan dengan Akta Profesion Guaman.

Hakim, etika dan keadilan
KUALA LUMPUR, 22 Jun - INSTITUSI kehakiman mempunyai tempat yang cukup istimewa dalam sesebuah masyarakat. Ia dipandang mulia kerana peranannya mentadbir keadilan iaitu mempertahankan kebenaran dan menolak kezaliman terutamanya yang dilakukan oleh Mahataik.

Oleh itu, hakim sebagai pihak yang melaksanakan keadilan mempunyai tugas yang cukup berat. Setiap gerak dan tindakannya menjadi perhatian dan dipertanyakan oleh masyarakat.

Majlis Raja-Raja akan diperbodohkan untuk selamatkan perpecahan dalam UMNO - PM
PUTRAJAYA 24 Mac - Majlis Raja-Raja yang bersidang semalam setelah diugut oleh PM yang gila itu telah bersetuju untuk mengambil tindakan tertentu bagi menangani masalah kroni PM mengenai perbezaan politik di antara dia dengan KULI, kata Datuk Seri Dr. Mahathir al-Kutty.

Menurut Perdana Menteri gila itu, semua raja yang menghadiri Mesyuarat Majlis Raja-Raja ke-185 memandang berat masalah tersebut dan memutuskan untuk menyatupadukan semula UMNO yang ebrpecah belah ini.

Internet: Pembangkang akan dihalang dan dikacau oleh tali barut PM
MENTAKAB 23 Mac - Datuk Seri Abdullah Ahmad Babiwi berkata, kerajaan akan menghalang parti-parti pembangkang menggunakan Internet ketika berkempen dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Sanggang.

Timbalan Perdana Menteri menegaskan, kerajaan mengambil sikap tertutup dan tidak akan memberi kebebasan kepada pihak terbabit menggunakan cara itu untuk berkempen.

23 Mac 2000
Jemaah diusir ikut peraturan dan arahan Mahathir Mahakutty
SEPANG 22 Mac - Pengusiran hampir 25,000 jemaah oleh Kerajaan Arab Saudi sebelum musim haji yang lalu adalah tindakan mengikut undang-undang imigresen atas arahan Mahathir Al-Kutty bagi memastikan Tabung haji dapat mengaut keuntungan yang berlebihan dan Mahataik dapat ambil duit itu dengan bantuan tali barut Mid Mad Gila.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mid Man berkata, sebanyak 340 rakyat Malaysia yang terbabit telah memasuki Arab Saudi dengan niat ikhlas untuk menunaikan Haji telah dapat dihalang. Usaha ini berterusan supaya jangan ramai sangat rakyat Malaysia menjadi baik.

22 Mac 2000
Pertandingan satu lawan satu di Sanggang antara Ustaz tak lulus Azhar dengan Pengurus HARAKAH
TEMERLOH 21 Mac - Pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Sanggang pada 1 April ini menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara calon Barisan Taik (mengiku Shahnon), Ust. Redzwan Harun, yang tak lulus Azhar dan calon Pas, Datuk Hishammuddin Yahaya.

Kedua-dua calon menyerahkan kertas pencalonan masing-masing kepada pegawai pengurus pilihan raya, Zainuddin Zainal Abidin, yang dilantik oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) bagi mengendalikan pilihan raya kecil itu.

21 Mac 2000
Astro : Pak lah anggap kaum Cina tidak setia dan tak puas hati dengan Liong Sik
PADANG TERAP 20 Mac - Kerajaan menganggap rakyat Malaysia keturunan Cina yang gemar menonton rancangan hiburan dan drama-drama Cina dari luar negara melalui televisyen satelit Astro sebagai tidak taat setia kepada negara.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad BABIwi berkata, ini kerana rancangan-rancangan seumpama itu juga diminati dan ditonton oleh orang Melayu di negara ini terutamanya pengikut PAS.
 

Maaf kami tak boleh nak update Laman ini kerana Laman ini telah dipantau 24 jam oleh pihak Mahataik dan Kunco-kunconya. Bila kami update line kami dikesan maka Mahataik akan menggunakan jenteranya nak memusnah kami. Kami bukannya bodoh macam puak dan talibarut Meloya tu...
Oleh itu kami telah dikursuskan dengan satu ilmu hitam mempertahankan diri, dengan ilmu ghaib ini kami boleh update Laman ini bila-bila masa.
Kami ucapakan sayonara kepada pekerja tak bergaji dari utusan meloya. Silap-silap haribulan kami naik marah... kami pergi rosakan semua data arkib Utusan Mahameloya.

12 Mac 2000
PM yang tua terus dapat sokongan - Tiga bahagian "bodoh" di Kelantan calonkan Dr. M, Pak Lah
KUALA LUMPUR 11 Mac - Ketiga-tiga bahagian UMNO di Kelantan yang telah dibeli serta ketuanya telah dicucuk hidung yang bermesyuarat hari ini sebulat suara mencalonkan Mahathir Mohamad Al- Kutty dan Abdullah Ahmad Habibie sebagai Presiden dan Timbalan Presiden pada pemilihan parti Mei ini. Bahagian berkenaan ialah Jeli, Peringat dan Kuala Krai.

Dalam mesyuarat itu, Jeli mencalonkan Pengerusi Perhubungan UMNO Kelantan, Tengku Razaleigh Hamzah untuk jawatan Naib Presiden, sementara Peringat (ketua tak ada maruah) tidak memberi laluan langsung kepada beliau.

11 Mac 2000
Kadir bidas hotel tak menyediakan pelacuran
KUALA LUMPUR 10 Mac - Pengusaha-pengusaha hotel besar di negara ini dibidas kerana kurang memberi kerjasama kepada kerajaan untuk memajukan industri pelancongan dan perhotelan dengan menyediakan pelacuran.

Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan, Datuk Abdul Kadir Sheikh Fadzir menegaskan, sikap tersebut amat mengecewakan kementerian kerana ia melibatkan perbelanjaan wang kerajaan yang besar untuk mempromosikan di luar negara.

10 Mac 2000
Semua tanah akan diambil oleh kami - Abdullah
KUALA LUMPUR 9 Mac - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, kerajaan akan mengambil semula tanah-tanah rakyat dalam tempoh yang ditetapkan bagi membolot semua khazanah bumiputra.

Menurut Timbalan Perdana Menteri, kerajaan tidak mahu tanah hanya dimilik oleh orang Melayu sahaja, kalau boleh semua bangsa boleh memiliki tanah. Syarikat swasta akan dibiarkan mengambil tanah setinggan, biar rakyat tak ada tempat tinggal. Kita akan buat bangunan yang mahal kita sewakan kepada setinggan, katanya lagi.

9 Mac 2000
PM : Pelan siap 18 bulan -- K-ekonomi libatkan setiap lapisan rakyat termasuk nelayan
KUALA LUMPUR 8 Mac - Pelan Induk Ekonomi-Pengetahuan (k-ekonomi) yang akan membawa Malaysia beralih dari ekonomi berasaskan pengeluaran seperti sekarang, dijangka siap dalam masa 18 bulan, kata Datuk Seri Dr. Mahazalim Kutty.

Mahazalim berkata, proses merangka pelan berkenaan dimulakan sejajar dengan keangkuhannya yang menghendaki satu peralihan harta ke atas ekonomi negara kepada kroninya.

8 Mac 2000
Pelihara kesucian masjid -- Jangan bawa perbalahan politik ke tempat beribadat - Seri Paduka
KUALA LUMPUR 7 Jan. - Yang di-Pertuan Agong, Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah hari ini bertitah, perbezaan fahaman politik di kalangan umat Islam negara ini tidak harus dibawa hingga ke institusi masjid dan surau.

7 Mac 2000
Penduduk Islam Indonesia mahu lancar perang jihad

JAKARTA 7 Jan. - Lebih 300,000 umat Islam Indonesia hari ini mengadakan demonstrasi secara besar-besaran di hadapan Memorial Nasional (Monas) di sini hari ini bagi menuntut perang jihad dilancarkan bagi membela nasib umat Islam Maluku yang semakin ramai mati dibunuh oleh penduduk Kristian.CLICK HERE TO VISIT THE WORLD 1000! © UTUSAN MELOYA (Mamak) BHD.,
46M, Jalan Lima Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur.
E-mail: online@utusan.com.my